Amendement 2016 bij de VEVAM Exploitatie Overeenkomst

VEVAM heeft op 7 april een Amendement op de VEVAM exploitatie overeenkomst toegestuurd aan haar leden. Om de uitkering van collectieve vergoedingen aan haar leden veilig te stellen is het van groot belang dat dit Amendement ondertekend geretourneerd wordt aan VEVAM.

Wat is de achtergrond van dit Amendement?
Met dit Amendement geeft VEVAM rechten voor audiovisuele exploitaties in Nederland, waaronder (kabel)doorgifte en Video on Demand-diensten, terug aan de regisseur. Deze terug overdracht vloeit voort uit de afspraken die VEVAM (samen met LIRA en NORMA) en RODAP (producenten, omroepen en distributeurs) begin 2015 in een Convenant hebben vastgelegd.

Uw collectieve vergoedingen
Uit de afspraken in het Convenant vloeit voort dat RODAP collectieve vergoedingen voor de desbetreffende exploitaties zal betalen, in ruil voor overdracht van de betreffende exploitatierechten door de regisseur aan de producent. Hiervoor is het noodzakelijk dat die rechten eerst terug overgedragen worden aan de regisseurs.

Het is van belang om het Amendement zo spoedig mogelijk te ondertekenen en te retourneren. Alleen als het Amendement is ondertekend, kan een regisseur die lid is van VEVAM, aanspraak maken op de collectieve vergoedingen.

Meer informatie
Indien u nog vragen heeft vindt u hier een lijst met veelgestelde vragen. Het Amendement vindt u hier.

Author: Cedar

Share This Post On