Rechtszaak over VEVAM vergoedingen

Sinds oktober 2012 betalen de kabelmaatschappijen geen auteursrechtelijke vergoedingen meer aan regisseurs voor de kabeldoorgifte van films, series en programma’s.

De onderhandeling met RoDAP, een organisatie waarin de kabelaars zich verenigd hebben met de omroepen en de producenten, over een vergoeding voor regisseurs liep begin dit jaar vast.  RoDAP ontkent de rechten van VEVAM en stelt zich op het standpunt dat VEVAM genoegen moet nemen met een historisch laag percentage van de opbrengst die verdiend wordt met de kabeldoorgifte van films, series en programma’s.

Films, series en programma’s worden op dit moment uitgezonden zonder dat de hoofdmakers, waaronder de regisseur, toestemming geven. VEVAM heeft ZIGGO en UPC gedagvaard.

Morgenochtend, woensdag 14 augustus om 9.30 uur, dient het kort geding in het gerechtsgebouw aan de Parnassusweg in Amsterdam.  RODAP, en dus ook de producenten, heeft zich in de zaak gevoegd. Hierdoor zullen producenten en regisseurs in de rechtbank tegenover elkaar komen te staan.

Het kort geding is uiterst belangrijk voor de toekomst van VEVAM vergoedingen.

Regisseur, je bent van harte uitgenodigd het kort geding bij te wonen.

Regisseur, je hebt auteursrechten. Wees er zuinig op !

Word lid van VEVAM 

Author: Cedar

Share This Post On